Maak kennis met nieuwe bands en bieren

S01E02: Enschede en Achterhoek

Speel aflevering

BAM! De tweede aflevering is een feit en online. En nog sneller dan eerst in de planning stond ook. Zouden we deze podcast eigenlijk 1 keer in de maand doen, hebben we toch besloten om het om de week te gaan doen. Dus 1 keer in de twee weken kan je een nieuwe aflevering vinden van onze Band Hoppen podcast. Ze zullen altijd om 15:00 uur live staan op al je favoriete podcast apps. Waarom zul je jezelf afvragen?! Nou, omdat wij het super leuk vinden om voor jullie op te nemen, en we leuke reacties krijgen. Het gaat ons echt niet alleen om het lekkere bier wat we mogen drinken en de leuke bands die we beluisteren……. echt niet ūüėČ

Achterhoekse brouwers

In deze tweede aflevering zitten we helemaal in het thema Enschede en Achterhoek. Alle bands en biertjes komen dan ook hier vandaan, en wat een goede smaak hebben Achterhoekers! We zijn rustig aan begonnen met een heerlijke RED IPA van de brouwer Stanislaus Brewskovitch, een naam die bij Edwin nog niet zo soepel van de tong rolt. Deze brouwer is een fenomeen in Enschede, en heeft ook een super toffe brewpub in een kerk! Van alle geweldige biertjes die ze brouwen hebben wij de TUKR. gekozen, want waar kan je een thema aflevering beter mee openen dan met een bier die deze naam draagt?

De tweede ronde gingen we als een BOK op de haverkist met een heerlijke bockbier van de Brouwersnös brouwerij. Deze was op aanrader van DeBuffel (artiest uit aflevering 1), en heeft een prachtig etiket. De door twee neven opgerichte brouwerij uit Groenlo heeft een lekker product afgeleverd. We rolde na deze bock soepel door naar ronde drie waarin er een Baltic Porter voor ons klaar stond, en wel van de Bronckhorster Brewing Company. We hebben gekozen voor de Next Generation nr. 3 en daar hebben we geen seconden spijt van gehad. De brouwerij is opgericht door Steve Gammage, en het biertje wat wij hebben mogen proeven is naar recept van zijn zoon Raymond. Als toetje hebben wij ons verwend met een heerlijke Russian Imperial Stout van de Berghoeve Brouwerij. De Zwarte Snorre VAT#31 is een heerlijke stout die gerijpt is op een Blair Athol Whisky vat. En na een aantal hoger percentage bieren kon de logische uitleg, van Edwin, over het vat niet achterblijven.

“Vat #31 is dus…. een vat”

~ EDWIN de vries

Ruigheid niet alleen van het bier

We hebben deze aflevering aardig wat ruige bieren gehad om te nuttige, en om dit stoere en ruige door te zetten hebben we dit ook door de muziek kunnen doortrekken. De kick-off word verzorgd door de band Bettie Bravo. Met hun front vrouw en stevige gitaren zorgden ze ervoor dat we gelijk wakker waren. Dion vertelde dat de band helaas gestopt is, maar we zijn ervan overtuigd dat we met de steun van jullie deze band weer aan het spelen kunnen krijgen.

Om de bloeddruk weer wat te laten zakken, en in een heerlijke open haard zweer te komen, hebben we The Charles Darwin Selection gekozen. Deze band met super veel verschillende instrumenten zorgen voor een heerlijke blues sfeer, die fantastisch paste bij de bock die we dronken. En om niet te veel in te kakken hebben we daarna natuurlijk de speakers weer vol open gegooid met de twee koppige band Money & the Man. WOW wat zit daar een power in, en zeker een band om op te schrijven voor wanneer je een roadtrip speellijst gaat maken.

In de Thunder-round was het dit keer tijd voor Gun Baby Gun. De eerste band ooit die is opgenomen in Thunder Road Sessions, mocht bij ons de thema aflevering van Enschede en de Achterhoek sluiten. Met hun mooie samenzang was het een waardige afsluiter van aflevering twee.

Playlist

1. Bettie Bravo -Wake Up
2. The Charles Darwin Selection – Going Down South
3. Money & the Man – I Wanna Know
4. Gun Baby Gun – You and Tequila

Thunder-Round

De Thunder-Round is de laatste ronde waarin altijd een live registratie wordt gespeeld die is opgenomen bij Thunder Road Sessions, een project van Dion.

Zoek deze bovenstaande artiesten op om meer van hun werk te bewonderen.

Veel plezier met de podcast, en mocht je mee willen praten, vragen hebben of anderszins contact met ons zoeken dan kan je ons altijd berichten op @bandhoppen op Instagram of via onze contactpagina. Vergeet ons ook niet te volgen op Spotify, iTunes, TuneIn of andere podcast-diensten om automatisch op de hoogte gesteld te worden van nieuwe afleveringen.

Deel deze pagina
Aflevering 2