Maak kennis met nieuwe bands en bieren

S01E01: Amersfoort en Gelderland

Speel aflevering
S01 E01

De eerste aflevering van de Band Hoppen podcast is ein-de-lijk online! We hebben het met zijn tweeën al een lange tijd gehad om een podcast over bier en bandjes te starten, maar door de grote C (Corona) en een gecrashte laptop (met alle jingles) heeft het allemaal wat vertraagd. Maar we zijn begonnen…. EN HOE!!

In deze eerste aflevering houden we het thema dicht bij huis, tenminste de HQ van de Band Hoppen podcast. We zullen biertjes uit de regio Amersfoort (Nijkerk heeft helaas geen brouwers) bespreken, en de muziek komt uit de regio Gelderland, met een echte Nijkerkse band als knaller. Voor de Thunder-Round gaan we luisteren naar een lief Duits liedje.

Amersfoortse brouwers

In deze eerste aflevering hebben we biertjes gehaald die allemaal een Amersfoortse link, dan wel niet brouwer hebben. Deze hebben we allemaal aangeschaft bij Hoptimaal, en zijn daar dan ook online te bestellen op de Never Be Clever na. Deze is online niet te bestellen, maar wel in de winkel te halen.

Dion geeft tijdens de uitzending ook nog een geweldige les over Indian Pale Ale, en heeft een nu al legendarische uitspraak die wij natuurlijk direct op een t-shirt hebben moeten zetten. Deze geweldige uitspraak, en t-shirt, kan je natuurlijk direct al aanschaffen in onze Band Hoppen-shop. Wees er snel bij en laat zien dat je ons steun, en fan van het eerste uur ben van deze podcast.

“Pale ale, het is dus een…. Pale ale”

~ Dion Vluggen

De volgorde waarom wij de biertjes hebben genuttigd heeft waarschijnlijk niet echt eer gedaan aan de smaak van sommige. Met name de Never Be Clever zal wat ondergesneeuwd zijn gebleven door de keuze om eerst het donker bier van de Stadig te nemen. Toch hebben wij geen van deze bieren een beoordeling van 1* hoeven geven. Onze favoriete van deze aflevering zal hangen tussen de Stadig, een lekker donker bier en goed voor in de herfst/winter, en Het Verlangen. Dit laatste bier, Weizen, is wat ons betreft wel écht een lente/zomer bier. Maar de hint van kamille is een verfrissende toevoeging.

Bonte gezelschap aan bandjes!

Tijdens deze eerste aflevering ga je een bonte gezelschap aan artiesten voorbij komen horen. We hebben gekozen om te gaan voor Gelderse artiesten, met als echte HQ trots, de Nijkerkse band Ritn Ditn.

De eer om onze podcast af te trappen als artiest gaat naar de Frans-Nederlands zingende Sunniva van Rubiamorena. Met haar swingende en vrolijk klinkende Je Ne Te Quitte opent zij onze show, en rollen we direct lekker de biertjes in. Na dit zomerse stuk gaan we door naar stoere mannelijke muziek, wat erg doet denken aan de Amerikaanse prairie, met DeBuffel. Patrick Garritsen, die achter de artiestennaam schuil gaat, brengt ons mee op zijn tocht met Horns and Hides, waar we kennis maken met zijn rauwe zware stem en Rock-achtige tonen. Aansluitend hierop gaan we echt met de poten door de modder, en stampen we mee op het boerenrock ritme van de enige band die uit Nijkerk komt. Ritn Ditn is binnen Nijkerk een fenomeen, maar doet ook buiten de stadsgrenzen leuk mee. Afsluitend in de Thunder-Round gaan we luisteren naar een live registratie van Isabelle Wolff. Deze singer-songwriter uit Duitsland bezingt alle aspecten van de liefde, en laat haar vriendelijke en zachte stem horen met het nummer Fische.

Playlist

1. Rubiamorena – Je Ne Te Quitte
2. DeBuffel – Horns and Hides
3. Ritn Ditn – Voak bin je te bang
4. Isabelle Wolff – Fische

Thunder-Round

De Thunder-Round is de laatste ronde waarin altijd een live registratie wordt gespeeld die is opgenomen bij Thunder Road Sessions, een project van Dion.

Zoek deze bovenstaande artiesten op om meer van hun werk te bewonderen. Wij vonden het waardige openers van onze podcast en supporten hun werk graag.

Veel plezier met de podcast, en mocht je mee willen praten, vragen hebben of anderszins contact met ons zoeken dan kan je ons altijd berichten op @bandhoppen op Instagram of via onze contactpagina. Vergeet ons ook niet te volgen op Spotify, iTunes, TuneIn of andere podcastdiensten om automatisch op de hoogte gesteld te worden van nieuwe afleveringen.

Deel deze pagina
Aflevering 1