Maak kennis met nieuwe bands en bieren

S01E06: Utrecht mijn stadsie

Speel aflevering

Wat een gekkigheid ineens na aflevering 5! Onze podcast heeft een vlucht genomen niet normaal, en wij zijn daar super blij mee. Niet alleen hebben we op de 118 plek gestaan in de Apple Podcast top 200 voor Nederlandse muziekpodcasts (!), ook zijn onze vrienden van Hoptimaal.nl een samenwerking met ons aangegaan en sponsoren ze nu onze bieren. Lekker en fijn! Je begrijpt dus dat we zeer goedgemutst aan aflevering 6 zijn begonnen, met het thema Utrecht. Ook deze aflevering staat weer bol van de lekkere muziek en zéér smakelijke bieren.

Ook hebben introduceren wij een nieuw T-shirt/Hoodie ontwerp, namelijk de F*ck Yeah, I’m Famous. Dit ontwerp is een must-have voor alle artiesten en non-artiesten! Om dit ontwerp te vieren is alleen tijdens het weekend van 26 maart 2021 een korting actief van 20% op al onze merch producten. Ga dus snel naar onze Hop Shop om jouw T-shirt of hoodie met korting te bemachtigen.

Utrechtse brouwers

In deze zesde aflevering hebben we weer een mooie mix van verschillende bieren bij elkaar. Allemaal natuurlijk van Utrechtse (provincie) brouwerijen, en dan ook niet de kleinste onder de brouwerijen. Tijdens de eerste ronde drinken wij een mooie Black IPA van brouwerij De Kromme Haring. De Inktvis, zoals dit bier heet, is een zeer zwarte IPA en heeft een mooi blikontwerp.

De tweede ronde bracht ons wederom een IPA, maar dan wel met een twist. Second Date (red edition) is een Double IPA die door Rock City Brewing is gebrouwen. Deze Amersfoortse brouwerij kennen wij nog van de eerste aflevering toen wij de Pale Ale hebben gedronken. Nu mochten we de Second Date serie proeven van Rock City. In deze serie hergebruiken ze hop van een eerder IPA brouwsel om extra smaak toe te voegen. Een wonderlijk brouwsel die limited is gemaakt, dus mocht je hem willen proeven wees er dan snel bij.

De Gooische Bierbrouwerij kwam tijdens de derde ronde bij ons op bezoek met hun Gooische Barley Wine. Het enige bier deze aflevering dat in een flesje kwam sprong er tussenuit mede ook door het simplistische etiket design. Maar het belangrijkste is natuurlijk de smaak. Kan deze Barley Wine, gebrouwen in Hilversum, ons bekoren?!

Als toetje hadden we heerlijke Chocolade Cake. Nouja niet precies, maar chocolade cake in een blikje dan wel te verstaan. De Russian Imperial Stout met de prachtige naam Risky Business – Chocolade Cake is gebrouwen door de Utrechtse brouwerij vandeStreek. Een bekende in bier brouwend Nederland, en ze stelde ons niet teleur! Alleen al de geur deed ons watertanden en achterover slaan van plezier.

“WOW.. dit is een 15 sterren waard”

~ Dion VLUGGEN

Van Kleinkunst tot Rock ’n Roll

Aflevering 6 heeft weer voor ieder wat wils. We beginnen met de Amersfoortse Bluegrass/Americana groep Volkstone. Deze band trapt af met een nummer dat gaat over het mooiste geschenk wat je iemand kan geven. Dat is tenminste wat Arno, de schrijver van dit nummer, aangeeft over het nummer Time. Na dit rustigere nummer gaan we in ronde twee weer wat energie en tempo in de aflevering gooien met de Rhythm & Blues infused Rock ‘n Roll van niemand minder dan CC Jerome. CC Jerome heeft met veel grote der aarde mogen spelen (Chuck Berry, Joe Houston, Billy Lee Riley en nog veel meer), en brengt nu ons weer wat vreugde met zijn versie van Leave My Woman Alone.

Wat is er lekkerder bij een Barley Wine dan goede Blues?! Nou goede Blues van The Bluesville’s natuurlijk! En laat die nou net de derde ronde vullen. Met hun You’re Killing Me geven ze onze zesde aflevering een portie onvervalste Blues waar je u tegen zeg. Blues zoals Blues ooit is bedacht.

Voor de allereerste keer in onze podcast hadden we een artiest live in de uitzending. In de Thunder-round was het namelijk dit keer tijd voor niemand minder dan Anne-Linde van de Veen. De stem van onze Thunder-round tune, en natuurlijk de sterke vrouw achter onze eigen Dion. Laten we nou net in de keuken van Dion en Anne-Linde opnemen, dus tja dan kan je net zo goed je eigen nummer aankondigen. In deze Thunder-round gaan we luistern naar Anne-Linde haar live gespeelde versie van Stilte Door De Storm.

Playlist

1. Volkstone – Time
2. CC Jerome – Leave My Woman Alone
3. The Bluesville’s – You’re Killing Me
4. Anne-Linde van de Veen – Stilte Door De Storm

Thunder-Round

De Thunder-Round is de laatste ronde waarin altijd een live registratie wordt gespeeld die is opgenomen bij Thunder Road Sessions, een project van Dion.

Zoek deze bovenstaande artiesten op om meer van hun werk te bewonderen.

Veel plezier met de podcast, en mocht je mee willen praten, vragen hebben of anderszins contact met ons zoeken dan kan je ons altijd berichten op @bandhoppen op Instagram of via onze contactpagina. Vergeet ons ook niet te volgen op Spotify, iTunes, TuneIn of andere podcast-diensten om automatisch op de hoogte gesteld te worden van nieuwe afleveringen.

Deel deze pagina
Aflevering 6